fbpx

FÄRGBELAGD STÅLPLÅT

 

SSAB utvecklar nordiskt kvalitetsstål för alla klimat och en grönare livsstil. GreenCoat® är SSABs varumärke för innovativa och miljövänliga färgbelagda stållösningar för tak, fasader och takavvattning. Flera av produkterna har en patenterad biobaserad beläggning, där stora delar av det traditionella fossila lösningsmedlet är ersatt av svensk rapsolja. Denna unika, patenterade lösning från SSAB minskar miljöpåverkan avsevärt – och gör vårt utbud av färgbelagda produkter av GreenCoat® stål till marknadens grönaste lösning för byggindustrin. Med HYBRIT-tekniken siktar SSAB på att vara det första stålföretaget i världen att ta ut fossilfritt stål på marknaden redan 2026 och i stort sett eliminera koldioxidutsläppen från vår egen verksamhet omkring 2030.

års teknisk garanti

olika kulörer

”SSAB tillverkar GreenCoat® som tack vare användning av svensk rapsolja, i stället för fossila lösningsmedel, är en unik, miljöanpassad, färgbelagd stållösning för tak, fasader och regnvattensystem.”

Upptäck mer:

SVENSK RAPSOLJA

De flesta GreenCoat®-produkter har en färgbeläggning som man inte hittar någon annanstans i byggsektorn. Det är en patenterad beläggning där traditionell fossil olja är utbytt mot delvis svensk rapsolja.

FÄRGSTARK ARKITEKTUR: FJÄRILEN

Fjärilen är en byggnad som syns. Den har ett bandtäckt tak och skivtäckt fasad i samma kulör – Harvest Yellow, som enligt arkitekt Rahel Belatchew valdes just för att den är både ljus och varm. Våra GreenCoat®-produkter finns i 400 olika kulörer.

FOSSILFRITT STÅL

HYBRIT är en ny, revolutionerande ståltillverkningsteknik. Med hjälp av HYBRIT-tekniken kommer SSAB att vara det första stålföretaget i världen som levererar fossilfritt stål till marknaden redan 2026. SSAB kommer att vara fossilfritt 2045.

Beställ plåtboxen

Vill du beställa den populära plåtboxen som innehåller en stor variation av olika plåtmaterial? Kontakta oss redan idag, då vi har begränsat antal boxar. Plåtboxen skickas kostnadsfritt.

OBS om boxen tar slut kan ni självklart beställa enskilda prover av färgbelagd stålplåt.

 
Lasse Bengtsson
+46 70 205 87 93
lasse.bengtsson@ssab.com

Kontakta oss

Har du en fråga eller något du vill diskutera? Välkommen att kontakta oss, våra kontaktuppgifter finner du här nedan.

Michael Olofsson
Teknisk support GreenCoat
Dir: +46 243 709 33
Mobil: +46 70 209 79 43
michael.olofsson@ssab.se