fbpx

ALUMINIUM

 

PREFA har sedan 1946 varit verksam i Europa med utveckling, tillverkning och marknadsföring av tak och fasadsystem i aluminum. Genom att återvinna aluminium sparar vi in 95% av energin som krävs för utvinning av nya metaller. Aluminium väger bara 5-10% av traditionella taktäckningsmaterial- vilket innebär både bättre arbetsmiljö och mindre miljöpåverkan vid transport. 2014 började PREFA sin etablering i Sverige. Våra medarbetare har alltid nära kontakt med hantverkare och arkitekter från planering till genomförande av projekt för att uppnå bästa resultat. I vår PREFA Academy håller vi utbildningar i vårt material antingen hos oss eller med vårt PREFA släp ute hos våra kunder.

års garanti på material och färg

%

återvunnen aluminium

”PREFAS återvunna aluminium bidrar till ett minskat klimatavtryck genom mindre energianvändning, mindre utsläpp vid transport och mindre avfallsmängder.”

Upptäck mer:

Hängmattan BRF Verde

Arkitekterna Krook & Tjäder i Malmö valde här att använda såväl rombformat som traditionell bandtäckning för tak och fasad i tre olika volymer. Ett sätt att särskilja byggnaderna från varandra och samtidigt skapa sammanhållning. Stehags Plåtslageri utförde samtliga plåtarbeten.
Foto: Felix Gerlach

Takavattning P10

Vår lackering P10 innebär att ytan har ett matt utseende och dessutom är ytterst UV-, färg- och väderbeständig. Att kunna matcha extra hållbar takavvattning med tak och fasad, är nu ännu lättare då våra takavvattningsprodukter finns i P10 som brun, antracit, svart, ljusgrå, prefavit, nötbrun och mörkgrå.

Fjällstuga i Åre

Den här A-formade fjällstugan i Åre kunde ses i Grand Designs på TV4 (episod 4, 2020). När snön hopar sig på vintern, suddas gränsen mellan mark och hus ut än mer.

Beställ plåtboxen

Vill du beställa den populära plåtboxen som innehåller en stor variation av olika plåtmaterial? Kontakta oss redan idag, då vi har begränsat antal boxar.

OBS om boxen tar slut kan ni självklart beställa enskilda prover av aluminium.

Prefa Sales support
010-498 66 60
office.se@prefa.com

Kontakta oss

Har du en fråga eller något du vill diskutera? Välkommen att kontakta oss, våra kontaktuppgifter finner du här nedan.

Prefa Sales support
010-498 66 60
office.se@prefa.com